Select Page

Casa cu lavanda

Locație: Botoşani
Program: Locuință unifamilială
An/Status: 2021, concept
Suprafață construită: 296,38mp

Arhitectură: arhitect Alexandra Cojocaru

 

Terenul se află în Botoşani şi are o grădina incipientă de lavandă, care va oferi priveliştea din casă. Beneficiarii şi-au dorit o casă extinsă pe parter pentru uşurinţa utilizării spaţiilor în scenariul de peste 20-30 de ani.

 

casă spaţioasă şi luminoasă, grădina cu lavandă, finisaje creative, vis

 

O casă parter are numeroase avantaje: toate funcţiunile sunt uşor accesibile, iar din fiecare spaţiu poţi să iesi spre o terasă. S-a dorit realizarea unor terase separate: cea foarte umbrită pentru momentele de a savura un ceai de lavandă pe timp de vară, cea semiumbrită pentru o cafea de dimineată şi o terasă mai amplă pentru mese în familie sau pentru a-şi aduna fiica colegii afară. Aceste terase sunt separate de pereţi trapezoidali realizaţi din cărămidă, care devin elemente de artă.

 

Locuinţa este realizată din două bare funcţionale încrucişate, intersecţia fiind locul de întâlnire al familiei – zona de zi în jurul focului (semineul). Pentru o casă eficientă energetic, orientarea cardinală influenţează rotirea fată de limitele de proprietate şi de străzile adiacente. Adiţional, garajul este un corp separat, tratat diferit şi din punct de vedere al finisajului, rotit în funcţie de strada adiacentă pentru un acces mai facil.

 

Spaţiile interioare sunt împărţite în funcţie de nevoia de intimitate a membrilor familiei: dormitorul matrimonial se află separat de celelalte dormitoare. Bara funcţională placată cu lemn este destinată dormitorului matrimonial şi al unui birou separate de zona de zi printr-o bibliotecă. Bara funcţională albă cuprinde 2 dormitoare, spaţiile tehnice şi în zona de intersecţie – zona open space (dining, living). Panta acoperişului permite o mica zonă de supantă – o zonă de citit în linişte şi cu privelişte spre peisaj.

en_USEnglish