Select Page

Cireșarii

Locație: Cârlig, Iași
Program: Locuință unifamilială
An/Status: 2019, în execuție
Suprafață: 254,40 mp

 

Încă de prima oară când am văzut terenul, un cireș bătrân ne-a atras atenția. Pe lângă cireșe, le oferă copiilor și un mic loc de joacă în el și nu am putut să nu ținem cont de acest copac.

 

cireș, familie cu 3 copii, casă tradițională, lemn, cerdac, casă pasivă

 

Casa Cireșarii este o casă tradițională, cu puține și fine accente moderne. Prezența cireșului – loc de joacă pentru copii – și familia numeroasă și unită a dus la realizarea unei zone de zi amplă, cu bucătăria deschisă, cu ferestre mari spre cireș. Cealaltă zonă de parter este destinată părinților, cu un dormitor orientat înspre est, pentru ca răsăritul să le ofere energie. Mansarda este exclusiv a copiilor, cu dormitoare orientate tot înspre est și cu un spațiu de joacă amplu continuat cu o zona de relaxare de tip plasa-sfoară deasupra zonei de zi de la parter.

 

Exteriorul casei este tradițional, cu elemente decorate: stâlpi și grinzi din lemn sculptat.

 

Deoarece și-au dorit să fie independenți din punct de vedere energetic, casa este eficientă energetic, realizată după principiile casei pasive. Casele pasive sunt acele case care asigură un climat interior confortabil indiferent de anotimp, fără însă a fi nevoie de o sursă convențională de încălzire.

 

Echipă:
arhitect Alexandra Cojocaru
structură ing.
instalații ing.
conformare energetica Lucian Nica

en_USEnglish
en_USEnglish