Select Page

Loc de joacă

Locație: Păun, Iași
Program: Amenajare de interior – loc de joacă copii
An/Status: 2018, în execuție
Suprafață utilă: 85 mp

 

Un proiect în care sunt implicați copii trebuie să fie creativ și plin de culoare. Din acest motiv, întreaga amenajare este colorată și cu multe elemente diferite, dar legate între ele.

 

colorat, copii, jocuri, playstation, fotbal

 

Noul spațiu de joacă cuprinde 4 zone: zona de acces, unde își pot depozita copii hainele, zona de recepție, aflată în legătură directă cu accesul, zona de playstation și zona de joacă și de petreceri.
Zona de acces are cuiere și dulapioare colorate, asemenea unui joc de cuburi si sfere. Pe recepție, cercurile și căsuțele colorate oferă ocupație copiilor, cât timp părinții comunică cu persoana de bază. O cerință importantă în amenajare a constat în a realiza un colt dedicat jocurilor de tip playstation. Din acest motiv, propunerea cuprinde elemente din jocuri (joystick, fotbal, tetris), iar pardoseala este realizată din mochetă tip iarbă și se continuă pe perete pentru a conferi o experiență completă pentru jucători. În zona de joacă și de petrecere, decorațiunile ocupă doar pereții și tavanul pentru a lăsa loc liber diverselor activități. Tapetul cu steluțe oferă un fundal potrivit jocului, iar tabla de scris preia formele unor căsuțe, asemănătoare celor de pe recepție. De tavan sunt agățate becuri colorate și diverse jucării: avioane, elicoptere și steluțe.

 

Spațiile sunt flexibile, pot să funcționeze împreună, dar și separat în funcție de activități. Mobilierul fix este redus și poziționat astfel încât se pot realiza o multitudine de scenarii de funcționare.

 

Echipă:
arhitect Alexandra Cojocaru

en_USEnglish
en_USEnglish