Select Page

Locuinte cuplate

Locație: Iași
Program: Locuință unifamilială cuplată
An/Status: 2021, în execuţie
Suprafață desfăşurată: 363,03mp
Suprafață construită: 199,59mp

Arhitectură: arhitect Alexandra Cojocaru
Structură: ing. Bogdan Humă
Instalații: ing. Alin Chiponca şi ing. Aulinei Nechita

 

Terenul se află în zona Bucium din Iaşi, pe un deal cu privelişte spre oraş, fără clădiri în vecinătate. Deşi terenul are o uşoară pantă, am ales poziţionarea caselor în zona cea mai înaltă a terenului, în proximitate cu drumul de acces. Prezenţa pădurii lângă teren restricţionează utilizarea terenului la o densitate mai mică şi realizarea unor construcţii prietenoase cu natura.

 

locuinţe pentru familii cu copii, aproape de natură, privelişte spre oraş, contemporan

 

Un ansamblu mic de 4 locuinţe individuale cuplate în 2 clădiri amplasat pe un teren generos oferă un spaţiu cu sens pentru familii cu copii: de la spaţiile utile interioare, la un spaţiu exterior amplu de joacă pentru copii.

 

Spaţiile interioare sunt împărţite pe două etaje: zona de zi cu posibilitatea de a avea bucătăria deschisă sau închisă la parter şi 3 dormitoare la etaj. Spaţiile interioare au fost concepute în funcţie de nevoile unei familii şi în funcţie de orientarea cardinală şi privelişte. Bucătăria este poziţionată spre Nord şi are privelişte spre stradă şi spre pădure, iar zona de zi şi majoritatea dormitoarelor spre Sud-Vest, Sud-Est şi spre oraş.

 

Volumul construcţiilor este jucat, într-un stil contemporan. Deşi sunt locuinţe cuplate, nu sunt în oglindă perfect nici în plan, nici în volum pentru a oferi o imagine dinamică a construcţiilor şi o uşoară personalizare în funcţie de viitorii clienţi. Balcoanele oferă puncte de privelişte, protejate de vânt prin forma lor, dar şi umbră pentru zona de terase de la parter. Culorile alese sunt naturale: verdele pădurii în lateralele balcoanelor, maroul placajului de cărămidă care delimitează parterul de etaj, accentuate de griul utilizat la tâmplăriile exterioare şi albul uşor al etajului.

en_USEnglish